Splošne določbe

Lastnik in upravljavec spletne strani in domene »mavrica.eu« (v nadaljevanju spletna stran) je Društvo prijateljev otrok Mavrica (v nadaljevanju društvo), Čerinova ulica 10, 1131 Ljubljana. Društvo se zavezuje, da bo vse osebne podatke, posredovane prek spletne strani, varovalo v skladu z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Pridružujemo si pravico, da to pravno obvestilo kadar koli in brez predhodne najave spremenimo in novo različico z navedenim datumom spremembe objavimo na spletni strani.

Spletna stran

Ob obisku spletne strani se samodejno zabeležijo naslednji podatki: ime ponudnika spletnih storitev in IP-naslov, prek katerega dostopate do spleta, datum in ura obiska spletnih strani, na katere dostopate, medtem ko ste na naši spletni strani, in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, analiziranja potreb uporabnikov in administriranja.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov in Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerima se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi za preprečevanje neustavnih, nezakonitih in neupravičenih posegov v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Odgovornost

Vsebina spletne strani je podana in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to, društvo ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Društvo tako ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij. Društvo in katera koli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarjajo za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletne strani obveščamo, da se vse informacije na spletni strani lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene.

Avtorske pravice

Vsebina teh spletnih strani (pisna ali slikovna) je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo društvu. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja društva.

V primeru nekomercialnega namena je vsebine spletne strani dovoljeno prosto reproducirati in distribuirati v elektronski obliki ali dajati na voljo javnosti, razen če poleg ni izrecno navedeno drugače. Poleg posredovane vsebine se navede vir s povezavo na spletno stran www.mavrica.eu.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Piškotki nam ne omogočajo dostopa do računalnika in podatki, zbrani prek piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Za potrebe spletne strani lahko uporabljamo naslednje piškotke:

Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani - Sejni piškotki
PiškotekTrajanjeNamen
XXXXSejaDelovanje sistema za prikaz vsebin.

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik zapusti spletno stran.

Piškotki tretjih strani - Google Analytics
PiškotekTrajanjeNamen
__utma2 letiRazlikuje uporabnike od sej.
__utmb30 minUgotovi nove obiske.
__utmcčas sejePotreben za združljivost skripte za nazaj.
__utmz6 mesecevNosi informacijo o izvoru prometa.
__utmv2 letiShranjuje splošne podatke o obiskovalcu.

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le zagotavljanju unikatnosti obiskov. Več o piškotkih Google Analytics, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete TUKAJ.

Če želite blokirati le storitve Google Analytics, to storite TUKAJ.

Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite svoje piškotke. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko še naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

 

E-obvestila društva

Društvo pošilja e-obvestila na vaš elektronski naslov na podlagi vaše vnaprejšnje privolitve, ki jo podatke prek spletne prijave za prejemanje e-obvestil ali ob prijavi na dogodke društva, kjer imate možnost označiti, da želite prejemati e-obvestila. S tem privolitve v obdelavo tega elektronskega naslova kot osebnega podatka.

Elektronski naslov, ki ga posredujete društvu, bomo uporabljali izključno za pošiljanje teh e-obvestil in ga ne bomo posredovali v uporabo tretjim osebam. Elektronski naslovi se hranijo v spletnem orodju MailChimp/excel bazi ???. S prijavo na e-obvestila nam dovoljujete, da za poslana elektronska sporočila spremljamo statistiko. Pridobljeni podatki bodo namenjeni izboljšanju izvajanja storitve obveščanja. MailChimp omogoča spremljanje naslednje statistike: odprta elektronska sporočila in število klikov na posamezne povezave.

Podatki o vaši elektronski pošti se hranijo, dokler se od storitve obveščanja po elektronski pošti ne odjavite. Od prejemanja e-obvestil se lahko odjavite kadar koli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo, ali pa tako, da nam pišete na drustvo@mavrica.eu. Po odjavi vašega elektronskega naslova ne bomo več uporabljali za pošiljanje e-novic.

Udeležba na dogodkih

Za udeležbo na naših dogodkih, mavričnih počitnicah itd. je potrebna predhodna prijava. Vaše podatke, podatke skrbnika in otroka, oddane prek elektronske prijavnice, potrebujemo za potrebe organizacije dogodka (za obveščanje, zagotovitev prostega mesta, prehrane, nočitev ipd.). Za prijavo praviloma uporabljamo orodje Google Forms.

Na dogodkih izvedemo registracijo prisotnih udeležencev. Podatke potrebujemo za različne namene (npr. za evidenco o tem, kdo se je dogodka udeležil, za izdajo potrdila o udeležbi, za poročanje financerjem, če je javni dogodek financiran iz javnih ali sponzorskih sredstev, ipd.).

Dogodke, ki jih organiziramo, praviloma fotografiramo in občasno tudi snemamo ter fotografije ali posnetke v namen obveščanja in promocije objavljamo na spletu, družbenih omrežjih in v drugih medijih. Tako obstaja verjetnost, da boste kot udeleženec tudi vi oz. vaš otrok fotografirani ali posneti in objavljeni. Ob prijavi na dogodek udeleženec označi, če soglaša s fotografiranjem in snemanjem ter objavo.  

Če je dogodek financiran iz javnih sredstev, donacij ali sponzorstev podjetij, bomo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi, in dokazila o prisotnosti na dogodku hranili, dokler nas financer k temu zavezuje. Če javni dogodek ni tovrstno financiran, bomo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi, in dokazilo o vaši prisotnosti na dogodku hranili pet let od dogodka.

Posamezen dogodek oz. počitnice se izvede pod pogojem, da se nanj prijavi minimalno število za izvedbo – 20 udeležencev. Če se jih prijavi manj, dogodek odpade ali je prestavljen, o čemer se najmanj 10 dni pred dogodkom po elektronski pošti/telefonu obvesti vse prijavljene. 

Če dogodka zaradi premajhnega števila prijav ali zunanjih, izrednih okoliščin ni mogoče izpeljati, se prijavljenim v roku 15 dni od odpovedi dogodka, vrne plačano kotizacijo.

Pridružujemo si pravico do spremembe lokacije dogodka, o čemer bomo obvestili prijavljene najmanj 10 dni vnaprej. 

Odpoved udeležbe je mogoča do najmanj 10 dni pred dogodkom. V takšnem primeru se prijavljenemu vrne plačana kotizacija v roku 15 dni od prejema odpovedi. Enako velja tudi v primeru, če prijavljeni odpove udeležbo manj kot 5 delovnih dni pred predvidenim datumom delavnice in z dokazili ob odjavi izkaže, da prijave prej ni mogel odpovedati iz nepredvidenih razlogov, na katere ni mogel vplivati (npr. bolezni, nesreče ipd.). Če je prijava izvedena manj kot 5 delovnih dni pred predvidenim datumom dogodka, odpoved ni možna, razen v primeru nepredvidenih razlogov.

V primeru počitnic ima vodja počitnic pristojnost odločiti, da je vedenje udeleženca izrazito neskladno s pravili in mu odrediti predčasni odhod domov. Predčasni odhod domov je lahko odrejen tudi v primeru bolezni udeleženca.

Kontakt

Če ste odkrili napako, neažurnost oz. katero koli drugo pomanjkljivost na spletni strani ali če menite, da je na naši spletni strani, družabnih omrežjih ali kje drugje v naših dokumentih objavljen vaš osebni podatek (npr. ime, elektronski naslov, fotografija) in za to ni ustrezne podlage, nam to prosim sporočite na drustvo@mavrica.eu. Objavo bomo ustrezno spremenili.

To pravno obvestilo je bilo nazadnje posodobljeno 22. 5. 2021.