Rdeči klobučki, plapolajoča zastava in množica nasmejahnih otrok in aligatrojev so eni izmed mnogih, a glavnih simbolov Mavričnih počitnic.

Mavrične počitnice so poletni enotedenski počitniški program na morju, ki je namenjen vsem osnovnošolskim otrokom. Prednost namenjamo otrokom, ki s svojimi straši morja nimajo priložnosti obiskati in otrokom, ki z nami še niso bili na počitnicah.

Nastanjeni smo v župnišču, kjer se v treh tednih zvrsti preko 120 otrok in 50 prostovoljcev.
Mavrični dnevi so kljub vsakodnevnemu uživanju v slanem morju zelo pestri in razgibani. Poleg preizkušanja plavalnih sposobnosti in sposobnisti grajenja peščenih gradov, vsakodnevno ustvarjamo na različnih delavnicah, osvajamo nova znanja, pilimo naše športne sposobnosti, tekmujemo, raziskujemo, pojemo, plešemo in se sladkamo s sladoledom. Poleg tega nas velikokrat obiščejo tudi različni gostje. Nad vsem pa bdi neumorna aligatorska ekipa, ki jo običajno sestavlja približno 15 prostovoljcev.

Mavrične počitnice 2021

26. 6. – 3. 7. 2021
3. 7. – 10. 7. 2021
10. 7. -17. 7 2021

Kako se prijaviš?

Napiši nam pismo, v katerem napiši zakaj si želiš na morje z nami, v kateri termin si želiš, koliko si star/a in telefonsko številko ter e-mail naslov tvojih staršev. Veseli bomo tudi, če nam boš karkoli narisal.

Pismo do 31. 5. 2021 pošlji na naslov:

Društvo prijateljev otrok Mavrica
Čerinova ulica 10
1000 Ljubljana

Aktivnosti na počitnicah

Na počitnicah doživijo otroci brezskrbnost, a hkrati tudi povezovanje, druženje, nova prijateljstva, celodnevne aktivnosti, ki utrjujejo povezanost, pa tudi red..

  • plavanje in aktivnosti z žogo,
  • družabne namizne igre,
  • šport in razgibavanje,
  • večerni sprehodi,
  • prepevanje pesmi in učenje bansov,
  • postiljanje postelje in pomoč drugim,

Pretekle počitnice

Utrinke preteklih Mavričnih počitnic si lahko ogledate TUKAJ

21

prekratkih dni

3

polni avtobusi otrok

60

skrbnih prostovoljcev

130

mavričnih klobučkov

700

sladoledov na teden