MAVRIČNE POČITNICE 2016 - 3. teden

Mi smo se že privadili na morski zrak! Včeraj smo hitro razpakirali in se že prvič odpravili na plažo preverit, če je tudi letos morje mokro in slano. Pričakalo nas je zelooo toplo morje in že smo začofotali. Sobota je bila naporna, saj smo spoznali toliko novih imen na našem večernem druženju, kjer so nam aligatorji pripravili zanimive spoznavne igre. Nedeljo smo seveda začeli z jutranjo telovadbo in dramsko igrico, kjer se aligatorji zelo zabavajo. Dan smo nadaljevala s sveto mašo, kjer smo res glasno zapeli našo himno. Po kosilu smo imeli malo počitka za kakšno pisemce, kartico in družabne igre. Popoldanska delavnica je bila že tradicionalna in tako smo tudi letos pobarvali  vsak svojo majico. Potem pa spet čof čof v morje in na odlično večerjo! Večer smo zaključili s kemijsko delavnico, ki nam jo je pripravil aligator Mohor. No, pa lahko noč in dobro jutro. 

Ponedeljek, mi pa še vedno polni energije. Tako se dogaja pri nas vsako plažo na pomolu. Dan smo začeli s telovadbo, igrico in seveda zajtrkom. Na dopoldanski plaži smo uživali, saj še ni bilo pretirane vročine. Po kosilu nas je čakala zanimiva delavnica, združen Lov na zaklad in Moja domovina. Po večerji pa smo čas preživeli na pižama party-ju. Preživeli smo še en super dan! 

Pri nas je tako zelo pestro, da še novičke zamujajo. Preživeli smo čudovite dneve in res se je veliko dogajalo. Sreda je bila odlična za izlet v Piran in vožnjo z ladjico. Malo je bilo razburkano morje, ampak je potoval z nami gusar Ivanovski, ki nam je razložil, da to še ni nič v primerjavi z njegovimi plovbami. Četrtkovo jutro nas je malo presenetilo z ohladitvijo, saj je ponoči deževalo. Ampak nič nas ni ustavilo,da se ne bi odpravili na plažo. Popoldan je bil rezerviran za mavrijado! Odlično smo se zabavali in tekmovali. Zvečer smo pa preverili naše talente in ugotovili, da jih imamo res veliko. Saj bi še kaj napisali...pa je že malo pozno za eseje preteklih dni. So pa slike zelo zgovorne.

Petek je bil v Portorožu v znamenju prijateljstva. Spletli smo tesne vezi, aligatorji in otroci med seboj. Zelo težko je razumeti, da se lahko v tako kratkem času, tako zelo navežeš. Prve solzice ob slovesu so se že potočile. Danes smo preživeli malo drugače, saj nam je vreme nagajalo. Dopoldne je bilo zelo hladno in vetrovno, tako da nas veliko ni zbralo poguma, da bi se šli kopat. Smo se pa zabavali z nogometom in različnimi družabnimi igrami. Po odličnem kosilu je sledila ustvarjalna delavnica, kjer smo si izdelali maske za večerno zabavo in okvirje za skupinsko sliko. Popoldne smo se šli poslovit od morja in še zadnjič skočit s pomola. Zvečer pa noraaaa zabava!! Bila je res odlična! Vsi smo utrujeni popadali v posteljo. Preživeli smo res fantastičen teden!

21

prekratkih dni

3

polni avtobusi otrok

60

skrbnih prostovoljcev

130

mavričnih klobučkov

700

sladoledov na teden