MAVRIČNE POČITNICE 2018 - 1. teden

Pa smo le pričakali prvi teden MAVRIČNIH POČITNIC, prvo plažo, prvi skok v vodo, prvi sladoled ... 

Pripeljali smo se v sončni Portorož, se okrepčali z dobrim kosilom, dobili vse pripomočke in se že preizkusili v plavanju, tunkanju in potapljanju. Po večerji smo si ogledali večerni Portorož, se mimogrede ustavili še na kepici sladoleda in dan zaključili pred Marijo, kjer smo se zahvalili za nov začetek počitnic, nove prijatelje in aligatorje.

Polni veselja in zadovoljstva že čakamo, kaj nam bo prinesel nov dan. Pa lahko noč! 

HVALEŽNOST

Hvaležni moramo biti za vsak trenutek, ki ga preživimo. Za vsako osebo, ki nam polepša dan, ponudi roko v pomoč ali iskren nasmeh. Reči moramo hvala vsak dan znova, saj vse kar se zgodi je čudež.

Čudež, ko nas zjutraj zbudijo aligatorji ob zvokih kitare. Ko nas "priganjajo", da tečemo in se razgibamo. Ko se nasmejemo ob lutkovni igrici. Ko zavonjamo vonj sveže kuhanega kakava. Se pripravimo na sveto mašo in pri njej na ves glas zapojemo "mavri, mavri, mavrica ... spomni me, da nisem sam, mavri, mavica". Da smo se okrepčali s slastnim kosilom, spletni nova poznanstva med počitkom, se zahvalili za stvari, ki jih dobimo v svojem življenju, se razveselili sonca, ki je začel ogrevati morje in pričeli graditi nove gradove. Veseli in lačni smo pojedli večerjo in se odpravili v kino!!

Danes je bil res SUPER dan! Hvala!

SPOŠTOVANJE.

Zbudili smo se v deževno jutro. Z mavrično zgodbo in delavnico Lepo je biti omikan smo se učili spoštljivega vedenja. Preostalo deževno dopoldne, pa je bilo ustvarjalno obarvano. Vsak otrok si je ustvaril svojo unikatno mavrično majico. Sonce nas je kmalu spet obiskalo in lahko smo z ladjico odpluli v Piran. Tam smo spoznavali znamenitosti mesta in se preizkusili v vlogi novinarjev. Namreč, snemali smo reportaže za mavrično televizijo. Posladkali smo se z okusnim sladoledom in se peš odpravili nazaj v Portorož, kjer nas je pričakala večerja. Sledil je družaben večer, ki smo ga zaključili pred Marijo. Sledila je večerna pravljica in sladko spanje. Pa lahko noč.

LJUBEZEN

Za nami je še en lep in polno doživet dan. Dopoldne smo čas preživeli na plaži in v morju. Skakanje s pomola, kopanje v miki, grajenje novih zgradb in jarkov, igranje nogometa, balinanja pa vse do vadenja za največji današnji dogodek dneva: Mavrica ima talent. In res ga ima! Koliko različnih darov in talentov premorejo naši otroci; od akrobacij, gimnastičnih veščin, vse do pestre domišljije, kako prikazati smešnice in reklame, pa do igranja na harmoniko, plesanja, petja. Otroci so se resnično izkazali. Vsak Mavričar/-ka, ki je sodeloval, je prejel svoje priznanje za pogum. Sledila je slastna večerja, ki smo jo bili vsi veseli. Otroci so večer preživeli s starimi aligatorji. Veliko lepega nam je prinesel današnji dan; opomnil nas je, da je ljubezen najpomembnejša. 

PRIJATELJSTVO

Zbudili smo se v sončno jutro in se prebudili z veščinami sablanja. Se še zadnjič odpravili na dopoldansko plažo. Po slastnem kosilu smo se lotili izdelave traktorja za večerno zabavo. Ter se nato odpravili na kmečke igre na plaži. Skakali smo v vrečah, molzli krave in tekmovali v kvizu. Hitro smo se še zadnjič vrgli v vodo in malce žalostni, a hkrati veseli odšli na piknik večerjo. Skupaj smo se še zadnjič poveselili, zaplesali, zapeli in večer zaključili pred Marijo.

S hvaležnostjo in spoštovanjem smo se ozrli nazaj na celotni teden. Videli smo kako z zaupanjem in ljubeznijo imamo super teden, v katerem zgradimo prijateljstvo, ki spremeni življenje. Na koncu lahko rečemo le hvala Bogu, da nas je varoval in spremljal na naših počitnicah.

21

prekratkih dni

3

polni avtobusi otrok

60

skrbnih prostovoljcev

130

mavričnih klobučkov

700

sladoledov na teden