MAVRIČNE POČITNICE 2019 - 1. teden

Otroci 1. mavričnega tedna vas lepo pozdravljamo iz Portoroža!

Ko smo prispeli smo se najprej malo spoznali, se namestili v sobe in okrepčali z odličnim kosilom, nato pa smo takoj preverili kakšno je morje - še vedno slano in mokro. Na poti nazaj nas je malo presenetil dež, zato je bila topla večerja še toliko boljša. Dan smo zaključili z družabno igro, molitvijo in zgodbico za lahko noč ter zaspali v velikem pričakovanju jutrišnjega dne!

 

"Kdaj bomo šli na plažo??" je bilo prvo vprašanje, s katerim smo se danes prebudili v nekoliko bolj sončen dan kot včeraj. Po jutranji molitvi in sv. maši smo se najprej pozabavali in podružili ob družabnih igrah ter ročnih spretnostih. Obilno kosilo pa nas je okrepčalo za popoldanske izzive. Nedeljski počitek smo si privoščili ob ogledu risanke, po kateri smo smuknili v kopalke in se poskočni odpravili na plažo. Ni minilo dolgo, ko smo že skakali, plavali, čofotali in se tunkali. Pomol smo za nekaj časa popolnoma obarvali v mavrične barve. Dan pa smo zaključili s sladoledom, ki je pričaral še zadnje nasmeške drugega dneva naših počitnic.

 

Dan smo kot običajno začeli s telovadbo, igrico in zajtrkom ter dopoldansko plažo. Popoldne pa je potekalo nekoliko drugače, saj smo se odpravili na mavrični izlet v Piran. In to kar z ladjico! Prelepo vožnjo po valovitem morju smo si popestrili s prepevanjem pesmi. Za trenutek smo se ustavili in občudovali piransko čarobnost, na poti nazaj pa smo si privoščili še težko pričakovani sladoled. Ko smo utrujeni peš prišli iz Pirana v Portorož, nas je pričakala slastna večerja ... palačinke!! Večer so nam popestrili različni talenti, ki so nastopili na Mavrica ima talent. Danes smo cel dan še posebej trudili verovati in zaupati v Boga.

21

prekratkih dni

3

polni avtobusi otrok

60

skrbnih prostovoljcev

130

mavričnih klobučkov

700

sladoledov na teden