MAVRIČNE POČITNICE 2019 - 2. teden

Otroci 2. tedna smo varno prispeli v sončni Portorož. Nastanili smo se v sobah, se okrepčali z okusnim kosilom in se seznanili s pravil, da bodo počitnice potekale nemoteno. Potem smo se odpravili na plažo, kjer smo uživali na pomolu in v mivki. Po večerji smo imeli spoznavni večer, kjer  smo se naučilli mavrično himno ter peli pesmi ob spremljavi kitare in se spoznali z aligatorji. Pred spanjem smo se umirili ob Mariji  in dan zaključili z zahvalami in molitvijo Angelček varuh moj. Nestrpno že pričakujemo jutrijšnji dan.

Skozi celotni današnji dan smo kalili naše SPOŠTOVANJE drug do drugega. Dan smo pričeli s telovadbo in mavrično igrico.Po zajtrku smo se prvič dopoldne odpravili na plažo in precej hitro razburkali portoroško morje. Novih moči smo si nabrali s kosilom in  kratkim počitkom. Preden smo se odpravili na plažo smo izrekli voščila slavljencema in se posladkali z okusno torto. Na plaži smo se nato pomerili na Mavrijadi. Tekmovali smo v šestih zabavnih in mokrih igrah. Večer smo popestrili z orientacijskim pohodom in ga zaključili z  molitvijo pri Mariji.

 

4. dan, vrednota ZAUPANJE. Že zjutraj smo  zaupali in dan pričeli z delavnico Male živali. Rokovali smo se s pajki, kačami, paličnjaki, kameleonom...

Pred odhodom na plažo smo povabili zraven Jezusa kapitana, da se nam pridruži in nas varuje cel dan. Lep in vroč dan sta nam dala veliko možnosti za rajanje v topli vodi in preizkušanje novih vodnih trikov. Po večerji smo se pripravili in zahvalili za čudovite mavrične dneve s sveto mašo, ki jo je za nas daroval župnik Štefan. Utrujeni, z umitimi zobki, smo hitro zaspali.

Teden mineva še prehitro. Šele zadnje dni sklepamo nova prijateljstva in odkrivamo dragocene darove, ki smo jih tukaj prejeli. Že danes smo se morali posloviti od prijetno hladnih morskih valov. Popoldne  je sledila delavnica, kjer smo odkrivali in spoznavali našo domovino.  Bilo je zelo zabavno in poučno. Zvečer pa smo imeli piknik in super žur, kjer smo se naplesali do onemoglosti. Danes smo se že poslovili od nekaterih aligatorjev, kjer je steklo nekaj solzic. Aligatorji so danes lovili še zadnje priložnosti za fotografiranje s svojimi sončki. Težko je verjeti, da nas do konca čaka le še en dan.

21

prekratkih dni

3

polni avtobusi otrok

60

skrbnih prostovoljcev

130

mavričnih klobučkov

700

sladoledov na teden